The Artery
Arma van Rijsbergen
Natuur en mensen op een voetstuk
Mijn naam is Arma van Rijsbergen. Ik ben altijd aan het werk. In het verleden vooral als vormgever en als producent van schilderijen in opdracht. Sinds januari 2010 werk ik intensief aan een eigen collectie om mezelf beter te profileren. Ik neem daarnaast alleen nog opdrachten aan als deze passen binnen mijn eigen stijl en belevingswereld.
Fairy
Fairy
“De natuur en de interactie met de mensen om mij heen in mijn dagelijkse omgeving”. In een notedop is dat het uitgangspunt van waaruit ik schilder. Ik probeer in te zoomen op mijn natuurlijke omgeving en de mensen daarin te vergroten door ze als sterke, uitgesproken karakters op een voetstuk te plaatsen en een heroïsch en sprookjesachtigs tintje aan het geheel te geven. Daarbij spelen symboliek en verwijzingen naar de kunstgeschiedenis een belangrijke rol.
Black Forest
Black Forest
De formaten van mijn schilderijen lopen sterk uiteen. Dat heeft te maken met de onderwerpen waar ik mee bezig ben en de zoektocht naar een geschikt thema. Mijn ‘Nature Fairytales’ bijvoorbeeld ontstaan spontaan vanuit mijn verfmaterialen en mijn schildertechnieken. Dat levert de ene keer een klein en de andere keer een groot formaat op. De ‘Drama-queens’ en de portretten zijn gebaseerd op heldere plannen vooraf. Ergens broedt er iets en dan kom ik de juiste persoon tegen die precies in mijn plaatje past. Die schilder ik het liefst bij benadering op ware grootte, alsof het theaterstukken zijn.
Jacht en Morrigan
Jacht
Morrigan
Bezoek mijn persoonlijke site:

Website
© 2021 TheArtery/HyperCow